αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε έναν HR Manager, για να οδηγηθείς στη σωστή εταιρία

Τέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε έναν HR Manager, για να οδηγηθείς στη σωστή εταιρία

Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με υψηλή ανεργία, συχνά οι υποψήφιοι για μια δουλειά θεωρούν ότι πρέπει να πουν «ναι» σε μια πρόταση, με οποιαδήποτε δεδομένα. Θεωρούν ότι ο εργοδότης έχει το πάνω χέρι, και είναι αυτός που βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αλλά μάντεψε: Δεν επιλέγει μόνο ο εργοδότης εσένα, αλλά επιλέγεις και εσύ τον εργοδότη.

Δεν κάνει μόνο αυτός ερωτήσεις. Μπορείς να κάνεις και εσύ. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει λοιπόν 4 συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε έναν υποψήφιο εργοδότη ή έναν HR Manager, με στόχο να ανακαλύψεις αν οδεύεις προς την σωστή για εσένα εταιρία.

1# Πέρα από τις υψηλές επιδόσεις, ποιες είναι οι αξίες της εταιρίας; Ναι, όλες οι εταιρίες αναζητούν εργαζομένους καλών επιδόσεων. Αλλά με αυτή την ερώτηση θα μπορέσεις να μάθεις κάποιους από τους «μεγάλους σκοπούς» της εταιρίας. Και να δεις αν ταιριάζουν σε εσένα.

2# Πως μοιάζει η επιτυχία σε αυτό τον ρόλο; Οι ρόλοι μπορούν να φαίνονται πολύ διαφορετικοί από τη μια εταιρεία στην άλλη. Ακόμα κι αν μιλάμε για την ίδια ειδικότητα. Πρέπει λοιπόν να δεις πως αξιολογείται η επιτυχία στην εταιρία που θες να πας.

3# Τι θα θέλατε να γνωρίζετε πριν έρθετε στην εταιρία; Μια ανοιχτού τύπου ερώτηση. Που μπορεί να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες για θετικά ή αρνητικά στοιχεία μέσα στην εταιρία. Αν η άλλη πλευρά απαντήσει ειλικρινά.

4# Πως θα περιγράφατε το στιλ διαχείρισης του αφεντικού σας; Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους. Αλλά παραιτούνται από τα αφεντικά τους, όπως λένε πολλοί. Αυτή η ερώτηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι τύπος είναι ο άνθρωπος που λαμβάνει τις αποφάσεις μέσα σε μια εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nine =